Creme Brulee podle Arsa
Máte chuť na něco jemného, lehce sladkého a smetanového? Tak to jste tu správně. Tohle je to nejjemnější, nejvanilkovější a nejlahodnější Creme Brulee pod sluncem.
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Course Dessert, Dezert, Snídaně
Cuisine French
- 750 ml smetany ke šlehání (min. 30%)
- 9 ks žloutků
- 24 g vanilkového cukru
Nejprve si vezmeme středně velký hrnec, do kterého nalijeme smetanu a necháme pomalu zahřívat.
Během toho co se hřeje smetana, tak oddělíme bílky od žloutků a utřeme s vanilkovým cukrem. Já používala vanilkový lusk a krupicový cukr.
Mezi tím si dáme předehřát troubu na 140°C a připravíme si hluboký plech, na který vyskládáme mističky.
Když máme žloutky utřené, tak je za stálého míchání přidáváme k zahřáté smetaně.
Takto hotovou směs naléváme do připravených mističek, tak do 3/4 a dáváme péct.
Do plechu vlijeme ještě dva hrníčky vody a pečeme 20 minut.
Po upečení vyndáme z trouby a necháme Creme Brulee vychladnout.
Po vychladnutí můžeme podávat samotné a nebo můžeme podávat s oflambovaným cukrem.
Tip: Jak poznáme, že je Creme Brulee hotové? Začne se tvořit krusta, která se lehce krabatí a pokud poťukáme na mističku, tak se Creme Brulee nehýbe.
Keyword creme brulee, smetana, vanilka