Go Back

Creme Brulee podle Arsa

Máte chuť na něco jemného, lehce sladkého a smetanového? Tak to jste tu správně. Tohle je to nejjemnější, nejvanilkovější a nejlahodnější Creme Brulee pod sluncem.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Course Dessert, Dezert, Snídaně
Cuisine French
Servings 6 mističek

Ingredients
  

  • 750 ml smetany ke šlehání (min. 30%)
  • 9 ks žloutků
  • 24 g vanilkového cukru

Instructions
 

  • Nejprve si vezmeme středně velký hrnec, do kterého nalijeme smetanu a necháme pomalu zahřívat.
  • Během toho co se hřeje smetana, tak oddělíme bílky od žloutků a utřeme s vanilkovým cukrem. Já používala vanilkový lusk a krupicový cukr.
  • Mezi tím si dáme předehřát troubu na 140°C a připravíme si hluboký plech, na který vyskládáme mističky.
  • Když máme žloutky utřené, tak je za stálého míchání přidáváme k zahřáté smetaně.
  • Takto hotovou směs naléváme do připravených mističek, tak do 3/4 a dáváme péct.
  • Do plechu vlijeme ještě dva hrníčky vody a pečeme 20 minut.
  • Po upečení vyndáme z trouby a necháme Creme Brulee vychladnout.
  • Po vychladnutí můžeme podávat samotné a nebo můžeme podávat s oflambovaným cukrem.
  • Tip: Jak poznáme, že je Creme Brulee hotové? Začne se tvořit krusta, která se lehce krabatí a pokud poťukáme na mističku, tak se Creme Brulee nehýbe.
Keyword creme brulee, smetana, vanilka