Nejprve si uděláme kvásek, kdy smícháme droždí se čtvrtkou mléka, které musí mít pokojovou teplotu a lžičkou cukru a mouky.
Ve vedlejší misce si smícháme mouku, cukr, vajíčko, citrónovou kůru, zbylé mléko a špetku soli.
Když nám kvásek vzešel, tak ho přimícháme ke směsi v druhé misce a vše pořádně promícháme.
Vezmeme si pánvičku, dáme na ní olej a necháme jí rozehřát. Když budete chtít vyzkoušet, jestli je již olej rozehřátý, tak můžete kápnout trochu těsta na pánvičku a pokud se budou tvořit kolem těsta bublinky, tak už je olej rozehřátý akorát. Dávejte pozor ať se vám olej nepřepálí.
Poté na pánvičku naléváme těsto. Velikost lívanců je opravdu na vás. Lívance pokládáme na předem připravený talíř.
Hotové lívance dáváme na talířek, kam přidáme zakysanou smetanu, měsíček citrónu na pokapání a pak si také můžete vytvořit polevu z moučkového cukru a citrónové šťávy. To už je jen na vás, jak a co vám bude chutnat.