Burger s trhaným masem
Anežka
Zahajte grilovací sezónu s naším burgerem s trhaným masem a cibulovým chutney. Už nebudete chtít jiný.
- 500 g vepřové kýty bez kosti
- 2 čl soli
- 1 čl pepře
- 2 čl sušeného česneku
- 3 pl oleje
- 1 pl sádla
- 250 ml vody
Na burgery
- chedar
- bulky
- majonéza
- cibulové chutney
Rudé chutney
- 400 g červené cibule
- 350 g cukru krupice
- 2 bobkové listy
- 40 ml bílého vína
- 80-100 ml balzamikového octa přidávala bych postupně a ochutnávala, podle chuti upravila množství
- zakápnutí citrónovou šťávou
- 1/2 čl soli
Trhané maso
Nejprve si dáme předehřát troubu na 100°C a připravíme si pekáč s víkem.
Do pekáče vložíme maso, které pomažeme olejem, osolíme, opepříme a na závěr dáme z vrchu lžíci sádla.
Přiklopíme víkem, vložíme do trouby a pečeme 5 hodin.
Po 5 hodinách maso vyjmeme z trouby a dvěma vidličkami natrháme.
Rudé chutney v TM6
Cibuli na čtvrtky, cukr, bobkové listy, bílé víno, balzamikový ocet, trocha citrónové šťávy a sůl vložíme do mixovací nádoby.
Zvolíme rychlost 1 otáčení (NE MIXOVÁNÍ) a vaříme 40 minut na 100°C. Během vaření promícháváme parkrát stěrkou.
Po 45 minutách odendáme odměrku a místo ní vložíme varný košík a na 15 minut dáme Varoma, rychlost 1 otáčení.
Přendáme do zavařovacích sklenic ještě horké. nezapomeňte otočit víkem dolů a klepnout = zavaření.
Burger time
Vezmeme bulky, rozřízneme, namažeme obě strany majonézou, vložíme maso, chutney, chedar a přiklopíme.
Takto hotový burger servírujeme. Dobrou chuť.
Keyword burger, chutney, grilovací sezóna, trhané maso