Go Back

Burger s trhaným masem

Anežka
Zahajte grilovací sezónu s naším burgerem s trhaným masem a cibulovým chutney. Už nebudete chtít jiný.
Course hlavní jídlo

Ingredients
  

  • 500 g vepřové kýty bez kosti
  • 2 čl soli
  • 1 čl pepře
  • 2 čl sušeného česneku
  • 3 pl oleje
  • 1 pl sádla
  • 250 ml vody

Na burgery

  • chedar
  • bulky
  • majonéza
  • cibulové chutney

Rudé chutney

  • 400 g červené cibule
  • 350 g cukru krupice
  • 2 bobkové listy
  • 40 ml bílého vína
  • 80-100 ml balzamikového octa přidávala bych postupně a ochutnávala, podle chuti upravila množství
  • zakápnutí citrónovou šťávou
  • 1/2 čl soli

Instructions
 

Trhané maso

  • Nejprve si dáme předehřát troubu na 100°C a připravíme si pekáč s víkem.
  • Do pekáče vložíme maso, které pomažeme olejem, osolíme, opepříme a na závěr dáme z vrchu lžíci sádla.
  • Přiklopíme víkem, vložíme do trouby a pečeme 5 hodin.
  • Po 5 hodinách maso vyjmeme z trouby a dvěma vidličkami natrháme.

Rudé chutney v TM6

  • Cibuli na čtvrtky, cukr, bobkové listy, bílé víno, balzamikový ocet, trocha citrónové šťávy a sůl vložíme do mixovací nádoby.
  • Zvolíme rychlost 1 otáčení (NE MIXOVÁNÍ) a vaříme 40 minut na 100°C. Během vaření promícháváme parkrát stěrkou.
  • Po 45 minutách odendáme odměrku a místo ní vložíme varný košík a na 15 minut dáme Varoma, rychlost 1 otáčení.
  • Přendáme do zavařovacích sklenic ještě horké. nezapomeňte otočit víkem dolů a klepnout = zavaření.

Burger time

  • Vezmeme bulky, rozřízneme, namažeme obě strany majonézou, vložíme maso, chutney, chedar a přiklopíme.
  • Takto hotový burger servírujeme. Dobrou chuť.
Keyword burger, chutney, grilovací sezóna, trhané maso