Vložíme cukr, droždí, mléko a vodu do mixovací mísy a zahřejeme po dobu 3 minut na 37° C rychlost 2.
Přidáme zbytek ingrediencí: mouku, máslo, sůl a vejce. Dáme program hnětení na 10minut.
Mezitím si vymažeme mísu olejem kam dáme připravené těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme cca 1 hodinu kynout. Těsto by se mělo zdvojnásobit. Je dobré mísu umístit na teplé místo. Doba kynutí se dle teploty v místnosti může lišit.
Když nám těsto vykyne, dáme ho na pomoučený vál a rozdělíme ho na 10 stejně velkých dílů, které mají cca 80-85g. Vytvarujeme buny a dáme je na pečící plech vyložený pečícím papírem. Mezi jednotlivými bulkami necháme trošku místa, aby se nám nespojily. Plech přikryjeme utěrkou a necháme cca 15 minut kynout.
Troubu si předehřejeme na 200°C
Bulky před pečením potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme sezamovými semínky.
Pečeme cca 20minut. Občas dávám na dno trouby žáruvzdornou mísu s vodou, aby byly bulky křupavé. Bulky by měly být zlatavě hnědé.
Před podáváním, přípravě burgerů necháme bulky chvíli zchladnout.