Go Back

Bagetky

Anežka
Díky Thermomixu jsem změnila názor a už jen málokdy máme doma ty kupované. Nejenže jsou opravdu rychlé, ale hlavně strašně jednoduché. Navíc si je můžete přizpůsobit svému gustu. Francouzské, řecké, italské, orientální, fantazii a chutím se meze nekladou.
Course pečivo
Servings 3 kusy

Ingredients
  

  • 55 g pšenice kupuji v DM
  • 175 ml vody
  • 75 ml mléka
  • 1 kostka čerstvého droždí
  • 450 g hladké špaldové mouky jakékoliv hladké
  • 1 1/2 čl soli
  • 30 ml oleje

Instructions
 

  • Do mixovací nádoby TM6 dáme pšenici a rozemeleme ji. (25 sekund/rychlost 10)
  • Přidáme vodu, droždí, cukr a zahřejeme. (Na 1:30minut/37°C/rychlost 2)
  • Přidáme všechny ostatní ingredience a dáme hnětací program na 3 minuty.
  • Vyjmeme těsto z nádoby, vytvarujeme 3 bagetky a dáme na bagetový plech nebo plech vyložený pečícím papírem.
  • Předehřejeme troubu na 200°C. Bagety nakrojíme ostrým nožem a necháme cca 10 minut odpočinout.
  • Potřeme bagety vodou (můžeme ji osolit nebo přidat jiné bylinky). Do trouby vložíme na dno misku s vodou a pečeme 20 minut.
  • Hotové bagety necháme před podáváním vychladnout.
Keyword bageta, pečivo, thermomix