Bagetky
Anežka
Díky Thermomixu jsem změnila názor a už jen málokdy máme doma ty kupované. Nejenže jsou opravdu rychlé, ale hlavně strašně jednoduché. Navíc si je můžete přizpůsobit svému gustu. Francouzské, řecké, italské, orientální, fantazii a chutím se meze nekladou.
- 55 g pšenice kupuji v DM
- 175 ml vody
- 75 ml mléka
- 1 kostka čerstvého droždí
- 450 g hladké špaldové mouky jakékoliv hladké
- 1 1/2 čl soli
- 30 ml oleje
Do mixovací nádoby TM6 dáme pšenici a rozemeleme ji. (25 sekund/rychlost 10)
Přidáme vodu, droždí, cukr a zahřejeme. (Na 1:30minut/37°C/rychlost 2)
Přidáme všechny ostatní ingredience a dáme hnětací program na 3 minuty.
Vyjmeme těsto z nádoby, vytvarujeme 3 bagetky a dáme na bagetový plech nebo plech vyložený pečícím papírem.
Předehřejeme troubu na 200°C. Bagety nakrojíme ostrým nožem a necháme cca 10 minut odpočinout.
Potřeme bagety vodou (můžeme ji osolit nebo přidat jiné bylinky). Do trouby vložíme na dno misku s vodou a pečeme 20 minut.
Hotové bagety necháme před podáváním vychladnout.
Keyword bageta, pečivo, thermomix