Vaječňák


Vaječňák miluji už od dětství. Jeho příprava byla naše každoroční tradice s babičkou Mirkou. Pokaždé, než jsme začaly zadělávat těsta na perníčky, linecké nebo rohlíčky, pustily jsme se do vaječňáku. S babičkou jsme dělali dvě varianty – alko i nealko, a výborné byly oba druhy. ❄️
Takže i když tu babička již neni, tuto tradici dodržuji každý rok a vždy si na ni vzpomenu. Prostě bez vaječňáku pro mě nejsou Vánoce. 🎄
Doufám tedy, že si ho zamilujete stejně jako já a stane se také součástí vašich Vánočně naladěných domácností. ❤️❄️🎄
S láskou Anežka

Vaječňák

Milujete Vaječňák? A nevíte jaký recept je ten nejlepší? Tak vyzkoušejte tento vláčný a dokonalý Vaječňák, kterému doma říkáme tekuté cukroví.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 35 minutes
Course chuťovka, likéry
Servings 1 l

Ingredients
  

  • 2 plechovky kondenzovaného mléka
  • 4 žloutky
  • 1 vanilkový lusk
  • 250 ml rumu
  • 250 ml smetany ke šlehaní

Instructions
 

  • Připravíme si vodní lázeň a přivedeme vodu k varu.
  • Do horního hrnce vlijeme žloutky, kondenzované mléko a mícháme, aby se nám neuvařily žloutky. 
  • Dále přidáme vanilkový lusk, smetanu a zas promícháme.
  • Když se nám suroviny krásně propojí, tak přidáme rum. Dejte si ho podle chuti, já dala 250ml. 
  • Takto hotový vaječňák nalijeme do předem vymytých lahví a necháme otevřené vychladnout. Po vychladnutí dáváme do ledničky. 
Keyword kondenzované mléko, vaječńák, vanilka

+ There are no comments

Add yours

Recipe Rating