Tortilla a lá BURGER



Warning: Undefined array key "ids" in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6110

Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114

Burger a tortilla, Amerika a Mexiko. Každý má spojen burger s houskou, pořádně naloženou masem, salátem, rajským, okurkou, cibulí a tunou majonézy. Nebojte, i na „pravé“ burgery se můžete těšit.

U nás jsou tortilly základem kuchyně. Za prvé pro jejich versatilnost, za druhé pro rychlou úpravu a přípravu pokrmů. Dcery to mají rádi místo toasťáku a dělají si zapečené tortilly se sýrem. Recept sem dávat nebudeme – není potřeba. 😃

My jsme teda zapečené tortilly vytunily a udělaly z nich Tortillas a lá Burgers. Základem jsou dokonalé mini burgery a chilli majonéza. Tenhle pokrm je u nás takový to „GO TO“. Je to rychlý, chutný a hlavně potěšíte své pánské drahé polovičky a nestrávíte u plotny věčnost. Když to ještě doplníte domácími bramborovými hranolky – je to zaručený WIN & WIN.

🍟Bramborové hranolky, jak na ně🍟

Nakrájíme 7 středně velkých brambor, zasypeme sladkou červenou paprikou, rozmarýnem, pepřem a solí. Promícháme a zalijeme olejem. Takto připravené brambory pečeme na 180°C 35 minut. Na závěrečných 10 minut můžeme dát na gril.

Dobrou chuť Vám přejí Dvě Holky z Kuchyně.

Ingredience

500 g mletého krůtího masa

1 balení placek

1 celé vejce

2 čl. sušené šalvěje

šťáva z půlky citrónu

cheddar

sůl

pepř

100 g majonézy

sušené Chilli

Jak na to

  1. Nejprve si namícháme maso. Doporučuji si dát mleté maso do krabičky, kterou můžeme zavřít.
  2. Mleté maso dáme do misky, přidáme vajíčko, šalvěj, citrónovou šťávu, pepř, sůl a vše pořádně promícháme. Já maso dávám přes noc uležet, aby se vše hezky propojilo, ale samozřejmě se s masem dá pracovat ihned.
  3. Z masa vyrobíme placičky “karbanátky“. Rozpálíme si pánvičku s olejem a placičky vkládame. Opečené placičky z obou stran dáváme na připravený talíř.
  4. Teď si připravíme chilli majonézu. Vezmeme si mističku, do ní dáme majonézu a do majonézy přidáme chilli podle chuti. Vše promícháme a majonézou pomažeme placičky z jedné strany.
  5. Na pomazané placky nasypeme nastrouhaný chedar a zabalíme placku do trojúhelníku. Vytvoříme si dvě kapsičky do kterých vložíme hotové placičky a dáme je zapéct na pánev nebo do kontaktního grilu.
  6. Když máme zapečeno, tak už stačí jen placku překrojit, dát si na talíř zbylou majonézu a pochutnat si na této dobrotě.

+ There are no comments

Add yours