Tortilla a lá BURGER
Warning: Undefined array key "ids" in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6110
Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Burger a tortilla, Amerika a Mexiko. Každý má spojen burger s houskou, pořádně naloženou masem, salátem, rajským, okurkou, cibulí a tunou majonézy. Nebojte, i na „pravé“ burgery se můžete těšit.
U nás jsou tortilly základem kuchyně. Za prvé pro jejich versatilnost, za druhé pro rychlou úpravu a přípravu pokrmů. Dcery to mají rádi místo toasťáku a dělají si zapečené tortilly se sýrem. Recept sem dávat nebudeme – není potřeba. 😃
My jsme teda zapečené tortilly vytunily a udělaly z nich Tortillas a lá Burgers. Základem jsou dokonalé mini burgery a chilli majonéza. Tenhle pokrm je u nás takový to „GO TO“. Je to rychlý, chutný a hlavně potěšíte své pánské drahé polovičky a nestrávíte u plotny věčnost. Když to ještě doplníte domácími bramborovými hranolky – je to zaručený WIN & WIN.
🍟Bramborové hranolky, jak na ně🍟
Nakrájíme 7 středně velkých brambor, zasypeme sladkou červenou paprikou, rozmarýnem, pepřem a solí. Promícháme a zalijeme olejem. Takto připravené brambory pečeme na 180°C 35 minut. Na závěrečných 10 minut můžeme dát na gril.
Dobrou chuť Vám přejí Dvě Holky z Kuchyně.
Ingredience
500 g mletého krůtího masa
1 balení placek
1 celé vejce
2 čl. sušené šalvěje
šťáva z půlky citrónu
cheddar
sůl
pepř
100 g majonézy
sušené Chilli
Jak na to
- Nejprve si namícháme maso. Doporučuji si dát mleté maso do krabičky, kterou můžeme zavřít.
- Mleté maso dáme do misky, přidáme vajíčko, šalvěj, citrónovou šťávu, pepř, sůl a vše pořádně promícháme. Já maso dávám přes noc uležet, aby se vše hezky propojilo, ale samozřejmě se s masem dá pracovat ihned.
- Z masa vyrobíme placičky “karbanátky“. Rozpálíme si pánvičku s olejem a placičky vkládame. Opečené placičky z obou stran dáváme na připravený talíř.
- Teď si připravíme chilli majonézu. Vezmeme si mističku, do ní dáme majonézu a do majonézy přidáme chilli podle chuti. Vše promícháme a majonézou pomažeme placičky z jedné strany.
- Na pomazané placky nasypeme nastrouhaný chedar a zabalíme placku do trojúhelníku. Vytvoříme si dvě kapsičky do kterých vložíme hotové placičky a dáme je zapéct na pánev nebo do kontaktního grilu.
- Když máme zapečeno, tak už stačí jen placku překrojit, dát si na talíř zbylou majonézu a pochutnat si na této dobrotě.
+ There are no comments
Add yours