Toffee
Recept na Toffee je náročný a mi trvalo mi opravdu dlouho, než jsem se ho naučila tak, aby se to dalo jíst a nevyhazovala jsem pánve. Co jsem se u toho navztekala a i dokonce nabrečela! Protože když se to povede, je to nebe v puse, ale když ne, tak je to velký propadák.
A tak jsem to po spoustě nezdarů vzdala a nechala tomu čas. No a po dvou letech jsem si řekla : Tak jsou tu zas Vánoce a já cítím, že letos to Toffee zvládnu.
No a tak jsem se do toho pustila bez jakéhokoliv očekávání a ono to vyšlo.
Takže tu mám pro vás malou radu: karamel je lehce záludný, ale když si padnete do noty, tak už to půjde vždy. A když se tedy rozhodnete Toffee dělat, opravdu na sebe netlačte. S klidem to určitě zvládnete.
S láskou Anežka
Toffee
Ingredients
- 150 g mandlí loupaných (neloupané budou lehce nahořklé)
- 150 g másla
- 250 g cukru krupice
- 3 pl teplé vody
- 1 pl rýžového syrupu
- 1/2 čl soli
- 1/2 čl vanilkového cukru nebo vanilky
- 140 g hořké čokolády
Instructions
- 1. Předehřejeme si troubu na 170 stupňů.
- 2. Mandle nasypeme na plech s pečícím papírem a dáme do předehřáté trouby opéct cca 8-10 min..
- 3. Opečené mandle vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
- 4. Polovinu mandlí odebereme a rozemeleme nahrubo.
- 5. Poté vezmeme velkou pánev s vysokými okraji a dáme tam rozpustit máslo.
- 6. Když je máslo rozpuštěné vmícháme cukr, syrup, sůl a vodu.
- 7. Přivedeme k varu a vaříme do lehkého zhnědnutí. POZOR NEMÍCHAT JEN STÍRAT STRANY STĚRKOU!
- 8. Pokud nechcete vařit podle barvy, tak vařte do té doby než karamel dosáhne teploty 149 stupňů.
- 9. Dáme pryč z plotny a vmícháme vanilku.
- 0. Plech s pečícím papírem a mandlemi vezmeme a přelijeme karamelem. Rozetřeme a posypeme nakrájenou čokoládou.
- 11. Když se nám začne čokoláda rozpouštět, rozetřeme po celém karamelu.
- 12. Teď už jen posypeme mletými mandlemi a já ještě dala vánoční hvězdičky a kuličky.
- 13. Necháme přes noc v lednici vychladnout a druhý den nalámeme a papáme. ☺️
+ There are no comments
Add yours