Hovězí na červeném víně s bramborovou kaší



Warning: Undefined array key "ids" in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6110

Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Jump to Recipe

Kdo by toto jídlo nemiloval. Opět ho vaří moje maminka a také od ní jsem ho poprvé ochutnala jako malá holka. Dříve mi moc nechutnalo, protože vůně a chuť vína byla pro mne jako pro dítě dost silná a zvláštní.

Ale postupem času, co se mi vyvíjely chuťové pohárky, jsem zjistila, že je to opravdu výborné. A tak jsem se ho začala od mamky učit a pozorovat jak vše dělá a připravuje. Ze začátku mi to vše připadalo jako velká věda, ale když se do toho pustíte, tak zjistíte, že to tak složité není. Tak dokonalá chuť celého jídla stojí za tu námahu.

Varianta s bramborovou kaší mi velice sedí, ale určitě se dají k tomu dát krokety, špecle nebo třeba pečené brambory. Je to velice chutné jídlo, kterým neurazíte nikoho. Sama mamka ho připravuje na různé příležitosti a ještě se nám nestalo, že by někomu nechutnalo.

Takže pokud chcete udělat své drahé polovičce opravdu radost, tak tohle je trefa do černého. 

S láskou Vaše Anežka

Hovězí na červeném víně s bramborovou kaší

Anezka
Nejlepší hovězí na červeném víně. Pokud chcete obšťastnit návštěvu, rodinu, nebo vaší drahou polovičku směle do toho. Zaručuji Vám, že toto jídlo zaboduje v každém případě.
Prep Time 30 minutes
Cook Time 3 hours
Course hlavní chod, hlavní jídlo, oběd, večeře
Servings 8 porcí

Ingredients
  

  • 2 kg hovězího masa z kýty
  • 750 ml červeného vína
  • 3 ks červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 170 g rajčatového protlaku
  • 3 ks střední mrkve
  • 80 ml olivového oleje
  • špetka muškátového oříšku
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 snítkya tymiánu
  • 3 snítky petrželky
  • sůl
  • bílého pepře
  • 5 ks větších brambor
  • 50 g másla

Instructions
 

  • Nejprve si svážeme bylinky do snopku, nebo jako já je můžete dát do většího sítka na čaj. Opravdu vám to pak ulehčí práci s loveném koření nebo bylinek.
  • Maso vezmeme, omyjeme a nakrájíme na pravidelné kousky 3x3cm.
  • Dále rozehřejeme větší pánev na kterou vlijeme olej a zprudka maso opečeme ze všech stran. Jde nám o to, aby se maso zatáhlo a nepustilo šťávu.
  • Jakmile je maso orestované, tak ho zalijeme červeným vínem. Násůledně přidáme rajčatový protlak, nahrubo nakrájenou cibuli, neloupaný česnek a bylinky. česnek jsem dala také do většího sítka.
  • Pak už jen osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a dáme zprudka vařit tak na 10 minut.
  • Poté hrnec přikryjeme pokličkou a necháme na mírném ohni vařit dvě a půl hodiny.
  • V polovině vaření k masu přidáme na větší kousky nakrájenou mrkev. Vzniklá omáčka musí být hladká a mazlavá.
  • Bramborová kaše
    Vezmeme brambory, omyjeme je, oloupeme a nakrájíme je na stejně velké kostičky.
    Vezmeme si hrnec, nalijeme do něj vlažnou vodu, osolíme dvěma špetkami soli a vložíme brambory.
    Brambory dáme vařit a vaříme do změknutí. Poté slijeme vodu, přidáme máslo a tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka.
Keyword bramborová kaše, bylinky, červené víno, hovězí, omáčka

+ There are no comments

Add yours

Recipe Rating