Gnocchi s houbovou omáčkou
Houby jsem vždy milovala na všechny různé způsoby a samozřejmě dodnes miluju z čerstvých hub smaženici. Ale co dělat, když máme jen sušené houby? Variant je mnoho, ale já vás seznámím s tou mou milovanou – Gnocchi s hříbkovou omáčkou.
Na tento recept jsem nepřišla já, mám ho babičky, která mi toto jídlo s láskou vařila . Od té doby tento recept miluju, mívám na něj chuť zvlášť na podzim. A když nestíhám připravit si gnocchi sama, ráda si je dám i v restauraci. Ale co Vám budu povídat, od babičky byli jedinečné.
Jedná se o rychlé, jednoduché a velice chutné jídlo. Pokud miluješ houby jako já, rozhodně tento recept vyzkoušej.
S láskou Anežka
Gnocchi s houbovou omáčkou
Máte doma hodně sušených hub a nevíte co uvařit? Tak tu představuji dokonalou smetanovou houbovou omáčku, kterou si zamilujete po prcvní lžíci.
Ingredients
- 1 balení gnocchi
- 2 hrsti sušených hub
- 500 ml smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
- sušený česnek
Instructions
- Vezmeme středně velký hrnec, dáme do něj trochu oleje a necháme rozehřát.
- Když je olej zahřátý přidáme sušené houby a promícháme. Stačí houby opékat cca 3 minuty na mírném ohni.
- Poté zalijeme smetanou a necháme zlehka pobublávat.
- Mezi tím si dáme vařit do hrnce vodu na gnocchi.
- Omáčku stále mícháme, aby se nám nepřipálila.
- Když omáčka zhoustne, tak jí stáhneme z ohně a dochutíme solí, pepřem a sušeným česnekem.
- Do vařící vody vložíme gnocchi a vaříme dle návodu na obalu.
- Uvařené gnocchi dáme do misky a přelijeme houbovou omáčkou.Dobrou chuť 😘
+ There are no comments
Add yours