Dýňoví šneci


Mé oblíbené sladké pečivo jsou skořicoví šneci z kynutého těsta. Podzim je plný různých způsobů přípravy dýně a tak jsem si řekla, proč jí nepřidat taky do těsta na šneky. A tak jsem se rozhodla, že dýňové šneky upeču. Vše potřebné jsem přichystala a pustila se do díla. Těsto se povedlo – bylo krásně vláčné a nelepivé. No a ta naoranžovělá barva byla prostě dokonalá.

Do krému jsem dala perníčkové koření, skořici, máslo a cukr. Vše jsem pořádně vidličkou promíchala a pak tím potřela vyválené těsto. Takto jsem dala šneky péct a po vyndání  z trouby jsem je přelila polevou.

Jakože klasické skořicové šneky miluju, tak tohle je ještě větší bomba. Díky dýni jsou šneci vláční a ještě mají nádhernou barvu.

Tento recept můžu jedině doporučit. A pokud jsi stejný milovník podzimu a všeho co je pumpkin spice jako já, tak tohle je prostě jasná volba! Mňam!!

S láskou Anežka

Dýňoví šneci

Vaříte stále něco z dýně a chcete vyzkoušet něco jiného než dýňovou bábovku? Tak tu pro Vás mám nadupané Dýňové šneky s perníkovým kořením.
Prep Time 1 hour
Cook Time 40 minutes
Course Dezert, Snídaně, svačina
Servings 1 plech

Ingredients
  

  • 200 g polohrubé mouky
  • 300 g hladké mouky
  • 42 g čerstvého droždí
  • 300 g dýňového pyré
  • 200 ml mléka
  • 2 ks skořicového cukru
  • 150 ml slunečnicového oleje

Náplň

  • 150 g másla
  • 1 čl skořice
  • 1 čl perníčkového koření
  • 3 pl cukru krupice

Poleva

  • 300 g moučkového cukru
  • 2 pl rozpuštěného másla
  • 30 ml mléka
  • 40 ml javorového sirupu

Instructions
 

  • Nejprve si uděláme kvásek a to tak, že do menší mističky rozdrobíme čerstvé droždí, dáme lžičku cukru krupice a zalijeme trochou mléka a dáme do tepla na cca 15 min..
  • Do mísy si zatím prosejeme obě mouky, přidáme skořicový cukr, olej, zbylé mléko, dýňové pyré, špetku soli a vzniklý kvásek.
  • Vypracuje hladké a nelepivé těsto, které dáme na 20 minut do tepla pod utěrku kynout.
  • Mezi tím si připravíme skořicovo perníčkovou náplň.
  • Do mísy si dáme povolené a na kostičky nakrájeneé máslo, přidáme koření, cukr a vidličkou nebo metličkou utřeme. Tak aby se nám vše propojilo.
  • Když nám těsto krásně vykynulo, vyválíme z něj placku, kterou pomažeme máslovou náplní.
  • Těsto smotáme do rolády a nakrájíme na kolečka cca 4 cm široké.
  • Takto hotové šneky naskládáme do připravé formy vyložené pečícím papírem a necháme 15 minut kynout.
  • Mezi tím si dáme předehřát troubu na 170°C.
  • Ještě před tím než dáme šneky do trouby, tak je pomažeme vajíčkem.
  • Pečeme 25 - 30 minut na 170°C.
  • Než se nám šneci upečou, tak si uděláme polevu. Poleva je velice jednoduchá. Vše smícháme dohromady a metličkou vyšleháme.
  • Když upečené šneky vyndáme z trouby, tak ještě je teplé polijeme polevou.
  • A pak už jen zbývá, si na nich pořádně pochutnat 🙂
Keyword dýně, dýňoví šneci, perníkové koření, skořice

+ There are no comments

Add yours

Recipe Rating