Dýňoví šneci
Mé oblíbené sladké pečivo jsou skořicoví šneci z kynutého těsta. Podzim je plný různých způsobů přípravy dýně a tak jsem si řekla, proč jí nepřidat taky do těsta na šneky. A tak jsem se rozhodla, že dýňové šneky upeču. Vše potřebné jsem přichystala a pustila se do díla. Těsto se povedlo – bylo krásně vláčné a nelepivé. No a ta naoranžovělá barva byla prostě dokonalá.
Do krému jsem dala perníčkové koření, skořici, máslo a cukr. Vše jsem pořádně vidličkou promíchala a pak tím potřela vyválené těsto. Takto jsem dala šneky péct a po vyndání z trouby jsem je přelila polevou.
Jakože klasické skořicové šneky miluju, tak tohle je ještě větší bomba. Díky dýni jsou šneci vláční a ještě mají nádhernou barvu.
Tento recept můžu jedině doporučit. A pokud jsi stejný milovník podzimu a všeho co je pumpkin spice jako já, tak tohle je prostě jasná volba! Mňam!!
S láskou Anežka
Dýňoví šneci
Ingredients
- 200 g polohrubé mouky
- 300 g hladké mouky
- 42 g čerstvého droždí
- 300 g dýňového pyré
- 200 ml mléka
- 2 ks skořicového cukru
- 150 ml slunečnicového oleje
Náplň
- 150 g másla
- 1 čl skořice
- 1 čl perníčkového koření
- 3 pl cukru krupice
Poleva
- 300 g moučkového cukru
- 2 pl rozpuštěného másla
- 30 ml mléka
- 40 ml javorového sirupu
Instructions
- Nejprve si uděláme kvásek a to tak, že do menší mističky rozdrobíme čerstvé droždí, dáme lžičku cukru krupice a zalijeme trochou mléka a dáme do tepla na cca 15 min..
- Do mísy si zatím prosejeme obě mouky, přidáme skořicový cukr, olej, zbylé mléko, dýňové pyré, špetku soli a vzniklý kvásek.
- Vypracuje hladké a nelepivé těsto, které dáme na 20 minut do tepla pod utěrku kynout.
- Mezi tím si připravíme skořicovo perníčkovou náplň.
- Do mísy si dáme povolené a na kostičky nakrájeneé máslo, přidáme koření, cukr a vidličkou nebo metličkou utřeme. Tak aby se nám vše propojilo.
- Když nám těsto krásně vykynulo, vyválíme z něj placku, kterou pomažeme máslovou náplní.
- Těsto smotáme do rolády a nakrájíme na kolečka cca 4 cm široké.
- Takto hotové šneky naskládáme do připravé formy vyložené pečícím papírem a necháme 15 minut kynout.
- Mezi tím si dáme předehřát troubu na 170°C.
- Ještě před tím než dáme šneky do trouby, tak je pomažeme vajíčkem.
- Pečeme 25 - 30 minut na 170°C.
- Než se nám šneci upečou, tak si uděláme polevu. Poleva je velice jednoduchá. Vše smícháme dohromady a metličkou vyšleháme.
- Když upečené šneky vyndáme z trouby, tak ještě je teplé polijeme polevou.
- A pak už jen zbývá, si na nich pořádně pochutnat 🙂
+ There are no comments
Add yours