Dýňová polévka s chilli a zázvorem
Svou první dýňovou polévku jsem uvařila ve svých čtrnácti letech. Dlouho jsem se odhodlávala k tomu ji uvařit. Až jsem jednou přišla domů a mamka koupila dýni hokaido. Tak jsem si řekla, že nejspíše nadešel ten pravý čas si tuto dobrotu uvařit.
Ještě teď si pamatuji, jak jsem se peklila s loupáním hoakido dýně. Teď už moc dobře vím, že se tato dýně loupat nemusí a že ji lze vařit i péct se slupkou. Na svou první dýňovou polévku jsem byla velice hrdá. Povedla se, byla krémová s hodně výraznou chutí chilli a zázvoru.
Celá rodina si moc pochutnala a od té doby je pro mne dýňová polévka nedílnou součástí podzimního jídelníčku. A pokud chcete něco lehkého, teplého, krémového, jste také na správné adrese.
S láskou Vaše Anežka
Dýňová polévka s chilli a zázvorem
Ingredients
- 1 ks středně velké dýně Hokaido
- 1 ks větší cibule
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 čl strouhaného zázvoru
- špetka chilli
- sůl
- pepř
Instructions
- Nejprve si vezmeme dýni, omyjeme jí a vydrhneme kartáčkem od hlíny.
- Poté dýni rozpůlíme, vydlabeme lžící vnitřek a nakrájíme jí na vetší kostičky.
- Dále si připravíme středně velký hrnec, který dáme na plotnu a přilejeme 1 pl oleje.
- Když se nám olej v hrnci rozehřeje, tak do hrnce přidáme najemno nakrájenou oloupanou cibulku a zlehka osmahneme.
- K osmahlé cibulce přidáme nakrájenou dýni, lehce osmahneme a přilejeme vodu, tak aby byla dýně ponořená.
- Dýni vaříme do změknutí, což trvá cca 20 – 30 minut.
- Pokud máme dýni změklou, tak si vezmeme tyčový mixér a vše rozmixujeme.
- Do takto hotové polévky přilejeme smetanu, ochutíme chilli, zázvorem, pepřem a solí.
- Vše promícháme a můžeme servírovat. Dozdobit můžeme dýňovým olejem, dýňovými semínky nebo chilli.
+ There are no comments
Add yours