Dýňová polévka s chilli a zázvorem


Svou první dýňovou polévku jsem uvařila ve svých čtrnácti letech. Dlouho jsem se odhodlávala k tomu ji uvařit. Až jsem jednou přišla domů a mamka koupila dýni hokaido. Tak jsem si řekla, že nejspíše nadešel ten pravý čas si tuto dobrotu uvařit.

Ještě teď si pamatuji, jak jsem se peklila s loupáním hoakido dýně. Teď už moc dobře vím, že se tato dýně loupat nemusí a že ji lze vařit i péct se slupkou. Na svou první dýňovou polévku jsem byla velice hrdá. Povedla se, byla krémová s hodně výraznou chutí chilli a zázvoru.

Celá rodina si moc pochutnala a od té doby je pro mne dýňová polévka nedílnou součástí podzimního jídelníčku. A pokud chcete něco lehkého, teplého, krémového, jste také na správné adrese.

S láskou Vaše Anežka

Dýňová polévka s chilli a zázvorem

Prep Time 20 minutes
Cook Time 35 minutes
Course hlavní chod, oběd, Polévka, večeře
Servings 1 hrnec

Ingredients
  

  • 1 ks středně velké dýně Hokaido
  • 1 ks větší cibule
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 čl strouhaného zázvoru
  • špetka chilli
  • sůl
  • pepř

Instructions
 

  • Nejprve si vezmeme dýni, omyjeme jí a vydrhneme kartáčkem od hlíny.
  • Poté dýni rozpůlíme, vydlabeme lžící vnitřek a nakrájíme jí na vetší kostičky.
  • Dále si připravíme středně velký hrnec, který dáme na plotnu a přilejeme 1 pl oleje.
  • Když se nám olej v hrnci rozehřeje, tak do hrnce přidáme najemno nakrájenou oloupanou cibulku a zlehka osmahneme.
  • K osmahlé cibulce přidáme nakrájenou dýni, lehce osmahneme a přilejeme vodu, tak aby byla dýně ponořená.
  • Dýni vaříme do změknutí, což trvá cca 20 – 30 minut.
  • Pokud máme dýni změklou, tak si vezmeme tyčový mixér a vše rozmixujeme.
  • Do takto hotové polévky přilejeme smetanu, ochutíme chilli, zázvorem, pepřem a solí.
  • Vše promícháme a můžeme servírovat. Dozdobit můžeme dýňovým olejem, dýňovými semínky nebo chilli.
Keyword chilli, dýně, Dýňová polévka, smetana, zázvor

+ There are no comments

Add yours

Recipe Rating