Dýňová granola


Tak tuto granule jsem poprvé ochutnala a naučila v mé milované Kanadě. Snídala jsem jí každé ráno, až jsem se jednoho dne odhodlala a poprosila Kamilu, aby mne tu dokonalou granolu naučila. Ona kývla a šlo se na věc. Můžu Vám říct, že jsem do té doby granolu nejedla a když už jsem někde nějakou ochutnala tak mi nechutnala. Buď byla vlhká, nekřupavá, nebo naopak byla tvrdá jak kámen a bez chuti.

Tato granola Vám opravdu změní pohled na zdravé stravování a snídaně, je prostě dokonale dobrá. Dokonce si tuto granolu u nás oblíbila celá rodina i můj přítel, který žádné jak on říká zdravé věci nejí. Takže Vám říkám jakmile ochutnáte tuto domácí granolu, tak nebudete chtít jinou.

S láskou Anežka

Dýňová granola

Nevíte jakou snídani si dopřát v podzimních ránech? Představuji vám tuto dokonalou granolu, kterou si po prvním ochutnání zamilujete.
Prep Time 45 minutes
Cook Time 55 minutes
Course Snack, Snídaně, svačina
Servings 1 plech

Ingredients
  

  • 1 kg ovesných vloček
  • 300 g dýňového pyré
  • 150 ml javorového sirupu
  • 330 g ořechů (vlašáky, mandle, pekanové ořechy)
  • 2 pl lněného semínka
  • 3 čl mleté skořice
  • 2 čl perníčkového koření

Instructions
 

  • Dáme si předehřát troubu na 170°C a připravíme si větší plech o rozměrech cca 46 x 38 cm, který vyložíme pečícím papírem.
  • Na připravený plech nasypeme ořechy, semínka a dáme péct do trouby na cca 12 minut. Ale hlídáme, aby se nám ořechy nespálily.
  • Když je směs na plechu dozlatova opečená, vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
  • Mezitím si vezmeme větší mísu, do které nasypeme vločky, přidáme dýňové pyré a javorový sirup. 
  • Dále přisypeme vychladlé ořechy, lněné semínko, skořici a perníčkové koření.
  • Vše promícháme tak, aby nám vznikla lehce mazlavá hmota, kterou vysypeme na připravený plech.
  • Směs rovnoměrně rozprostřeme cca do výšky 1,5 cm a dáme péct na 170°C 25 minut.
  • Po 25 minutách vyndáme plech z trouby a vařečkou granolu rozbijeme na větší kousky. Takové jaké je chceme mít na snídani v jogurtu a dáme opět péct.
  • Každých 10 minut promícháme. Jde nám o to, aby se granola úplně vysušila a byla křupavá, pozor ne spálená.
  • Když docílíme požadované křupavosti, tak granolu vyndáme z trouby a necháme vychladnout.Po vychladnutí můžeme konzumovat.
  • Co se týče skladování, do toho se pustíme až další den, kdy je granola zcela prosušená.
Keyword dýně, dýňová granola, javorový sirup, oříšky, perníčkové koření, skořice

 

 

+ There are no comments

Add yours

Recipe Rating