Dýňová bábovka
Dýňová bábovka se stala v mém blízkém okolí velice oblíbeným dezertem. Nejen proto, že je krásně oranžová, ale vzhledem k tomu, že je dýně sama o sobě plná tuků, je bábovka vláčná a zároveň lehká.
Byla to vcelku alchymie, než jsem vychytala poměr, kolik dát dýňového pyré a kolik mouky. Zadařilo se a bábovku jsem ještě doplnila hořkou čokoládou a dozdobila kousky pekanových ořechů. No prostě mňamka! A protože jsem bábovku pekla a recept sepisovala v období Halloweenu, nemohla jsem si odpustit krásnou dýňovooranžobou polevu ani toho ducha s netopýrem.
Bábovka je opravdu jednoduchá a rychlá. A jak jsem psala výše , opravdu se zde nemusíte bát, že by se vám prášilo od pusy.
Dýňová bábovka
Ingredients
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g dýňového pyré
- 1 čl mleté skořice
- 60 ml javorového sirupu
- 1 čl perníčkového koření
- 80 g pekanových ořechů
- 50 g hořké čokolády
- 1 čl jedlé sody
- 1/2 sáčku kypřícího prášku
Kurkumová poleva
Instructions
- Vezmeme si formu na bábovku, vymažeme, vysypeme a předehřejeme si troubu na 170°C.
- Poté si vezmeme mísu a všechny ingredience smícháme.
- Vznikne nám krásné hladké těsto, které vlijeme do připravené formy a dáme péct na 40 minut na 170°C.
- Upečenou bábovku vyndáme z trouby, necháme vychladnout.
Kurkumová poleva
- Mezi tím si uděláme polevu. Kdy vezmeme bílou čokoládu, nalámeme jí na kousky a dáme do vodní lázně rozpustit.
- Když se nám čokoláda začne rozpouštět, tak přilijeme smetanu a přidáme kurkumu.
- Vše promícháme, tak aby nám vznikla hladká oranžová poleva, kterou polejeme vychladlou bábovku.
- Dobrou chuť! 🎃
+ There are no comments
Add yours