Dýňová bábovka


Dýňová bábovka se stala v mém blízkém okolí velice oblíbeným dezertem. Nejen proto, že je krásně oranžová, ale vzhledem k tomu, že je dýně sama o sobě plná tuků, je bábovka vláčná a zároveň lehká.

Byla to vcelku alchymie, než jsem vychytala poměr, kolik dát dýňového pyré a kolik mouky. Zadařilo se a bábovku jsem ještě doplnila hořkou čokoládou a dozdobila kousky pekanových ořechů. No prostě mňamka! A protože jsem bábovku pekla a recept sepisovala v období Halloweenu, nemohla jsem si odpustit krásnou dýňovooranžobou polevu ani toho ducha s netopýrem.

Bábovka je opravdu jednoduchá a rychlá. A jak jsem psala výše , opravdu se zde nemusíte bát, že by se vám prášilo od pusy.

Dýňová bábovka

Máte doma ještě stále hodně dýní? A nevíte co z nich uvařit nebo upéct? Tak tu přináším další tip na dokonale vláčnou dýňovou bábovku.
Prep Time 40 minutes
Cook Time 40 minutes
Course Dezert, Snídaně, svačina
Servings 1 bábovka

Ingredients
  

  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 g dýňového pyré
  • 1 čl mleté skořice
  • 60 ml javorového sirupu
  • 1 čl perníčkového koření
  • 80 g pekanových ořechů
  • 50 g hořké čokolády
  • 1 čl jedlé sody
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku

Kurkumová poleva

Instructions
 

  • Vezmeme si formu na bábovku, vymažeme, vysypeme a předehřejeme si troubu na 170°C.
  • Poté si vezmeme mísu a všechny ingredience smícháme.
  • Vznikne nám krásné hladké těsto, které vlijeme do připravené formy a dáme péct na 40 minut na 170°C.
  • Upečenou bábovku vyndáme z trouby, necháme vychladnout.

Kurkumová poleva

  • Mezi tím si uděláme polevu. Kdy vezmeme bílou čokoládu, nalámeme jí na kousky a dáme do vodní lázně rozpustit.
  • Když se nám čokoláda začne rozpouštět, tak přilijeme smetanu a přidáme kurkumu.
  • Vše promícháme, tak aby nám vznikla hladká oranžová poleva, kterou polejeme vychladlou bábovku.
  • Dobrou chuť! 🎃
Keyword dýně, dýňová bábovka, hořkáčokoláda, skořice

+ There are no comments

Add yours

Recipe Rating