Dokonalá jahodová bublanina



Warning: Undefined array key "ids" in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6110

Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Jump to Recipe

Dokonalá jahodová bublanina. Jiný recept než od Kristy, ale na dokonalé chuti ji to neubírá.

Nejlepší bublaninu co jsem kdy jedla pekl můj děda Václav. Třešně u něj na zahradě vždy byly zralé už v půlce května, takže když už byly červené, děda jich pár sesbíral, odpeckoval a upekl vláčnou bublaninu.

Jeho další velkou specialitou byla bublanina z rybízu. Ta dokonalá sehranost chutí a vůní mi zůstala v paměti až do teď.

Pravda, že klasická bublanina je s třešněmi nebo jahodami, ale nebála bych se experimentovat jako děda a dělat si to podle svých chutí a pocitů. Vařte, pečte, smažte, ale hlavně ať Vás to baví a chutná.

Vaše Dvě Holky z Kuchyně

Dokonalá jahodová bublanina

Pravda, že klasická bublanina je s třešněmi nebo jahodami, ale nebála bych se experimentovat jako děda a dělat si to podle svých chutí a pocitů. Vařte, pečte, smažte, ale hlavně ať Vás to baví a chutná.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Course Dessert, Dezert, Snídaně
Servings 1 plech

Ingredients
  

  • 2 ks vejce
  • 120 g másla
  • 235 g krupicového cukru
  • 260 g polohrubé mouky
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 1 ks kypřící prášek
  • 500 g jahod

Instructions
 

  • Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si plech, který vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  • Ve větší míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr a změklé máslo tak, aby nám vznikla drobenka.
  • Do většího hrnku odebereme drobenkové těsto a dáme si ho na stranu.
  • Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky dáváme do misky s drobenkovým těstem.
  • Do těsta přidáme smetanu, kypřící prášek a vymícháme hladké těsto.
  • Bílky vyšleháme do tuha a zlehka přimícháme do těsta.
  • Hotové těsto nalijeme rovnoměrně na plech, poklademe jahodami a posypeme drobenkou v hrníčku.
  • Bublaninu dáme péct na 180°C 20 – 30 minut dozlatova.
  • Po upečení vyndáme bublaninu z trouby, necháme vychladnout, pocukrujeme a servírujeme.

+ There are no comments

Add yours

Recipe Rating