Creme Brulee od Arsa
Creme Brulee jsem měla možnost poprvé ochutnat, když jsem ve čtrnácti byla s rodinou na dovolené na Korsice. Je to francouzský ostrov a tak tam o tyhle dobroty nebyla nouze. Na Korsice byl Creme Brullée s příchutí citrónu, limetky nebo levandule. Já ráda zkouším nové věci, takže jsem ráda ochutnala. Opravdu zajímavé, ale pro každého to není.
Zde Vám představuji recept na klasické vanilkové Creme Brulee. Tento recept mám od mého přítele, který mi Creme Brulee připravuje a co Vám budu povídat – je to pravdu lahoda. Takže pokud chcete potěšit druhou polovičku nebo si jen udělat něco dobrého, tak toto je trefa do černého.
Takže směle do toho a půl je hotovo.
S láskou Vaše Anežka
Creme Brulee podle Arsa
Ingredients
- 750 ml smetany ke šlehání (min. 30%)
- 9 ks žloutků
- 24 g vanilkového cukru
Instructions
- Nejprve si vezmeme středně velký hrnec, do kterého nalijeme smetanu a necháme pomalu zahřívat.
- Během toho co se hřeje smetana, tak oddělíme bílky od žloutků a utřeme s vanilkovým cukrem. Já používala vanilkový lusk a krupicový cukr.
- Mezi tím si dáme předehřát troubu na 140°C a připravíme si hluboký plech, na který vyskládáme mističky.
- Když máme žloutky utřené, tak je za stálého míchání přidáváme k zahřáté smetaně.
- Takto hotovou směs naléváme do připravených mističek, tak do 3/4 a dáváme péct.
- Do plechu vlijeme ještě dva hrníčky vody a pečeme 20 minut.
- Po upečení vyndáme z trouby a necháme Creme Brulee vychladnout.
- Po vychladnutí můžeme podávat samotné a nebo můžeme podávat s oflambovaným cukrem.
- Tip: Jak poznáme, že je Creme Brulee hotové? Začne se tvořit krusta, která se lehce krabatí a pokud poťukáme na mističku, tak se Creme Brulee nehýbe.
+ There are no comments
Add yours