Citrónové lívance
Warning: Undefined array key "ids" in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6110
Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Citrónové lívance jsou velice oblíbené jídlo mé spolukuchařinky Kristýnky. Když je jednou ochutnala v nejmenované restauraci, tak se rozhodla, že je musíme vylepšit a zařadit do našich receptů. A tak probíhala fáze zkoušení, vypočítávání a vaření.
Lívance jsou připravované z kynutého těsta, takže základem je kvalitně vyběhnutý kvásek a potom špetka srdíčka a lásky. Celý pokrm je poté dotvořen cukrovo citrónovým přelivem a zakysanou smetanou. Zakysanou smetanu je možné vyšlehat ještě s 33% smetanou nebo mascarpone a posunete „obyčejné“ lívance ještě o stupínek výš.
Můžeme s klidnou duší říct, že jsou nakonec lepší, než z restaurace.
Dobrou chuť přejí Vaše Dvě Holky z Kuchyně
Citrónové lívance
Ingredients
- 350 ml mléka
- 200 g hladké mouky
- 1 ks vejce
- 20 g droždí
- 25 g cukru krupice
- 1 špetka soli
- kůra z 1 citrónu
Na dokončení
- 250 g zakysané smetany
- 2 ks citrónu
- 3 pl moučkového cukru
Instructions
- Nejprve si uděláme kvásek, kdy smícháme droždí se čtvrtkou mléka, které musí mít pokojovou teplotu a lžičkou cukru a mouky.
- Ve vedlejší misce si smícháme mouku, cukr, vajíčko, citrónovou kůru, zbylé mléko a špetku soli.
- Když nám kvásek vzešel, tak ho přimícháme ke směsi v druhé misce a vše pořádně promícháme.
- Vezmeme si pánvičku, dáme na ní olej a necháme jí rozehřát. Když budete chtít vyzkoušet, jestli je již olej rozehřátý, tak můžete kápnout trochu těsta na pánvičku a pokud se budou tvořit kolem těsta bublinky, tak už je olej rozehřátý akorát. Dávejte pozor ať se vám olej nepřepálí.
- Poté na pánvičku naléváme těsto. Velikost lívanců je opravdu na vás. Lívance pokládáme na předem připravený talíř.
- Hotové lívance dáváme na talířek, kam přidáme zakysanou smetanu, měsíček citrónu na pokapání a pak si také můžete vytvořit polevu z moučkového cukru a citrónové šťávy. To už je jen na vás, jak a co vám bude chutnat.
[…] Lívance […]