Carbonara
![](https://dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/uploads/2022/02/IMG_9877.jpg)
Warning: Undefined array key "ids" in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6110
Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Tak k tomuto receptu se váže dlouhá historie. Má kamarádka Lárynka byla malá a moc nechtěla jíst. Jak to tak bývá, děti mají často zajetých těch pár jídel a ty vyžadují vařit stále dokola. Její oblíbená jídla byla řízek, malé párečky a Carbonara.
![](https://dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/uploads/2022/02/IMG_9878-1024x683.jpg)
Když jsme byli společně na dovolené v Chorvatsku, tak jsem jí řekla, ať mi ty její Carbonara naučí. Miluji práci s dětmi. Pozorovat je, jak berou vše s lehkostí a vás vedle sebe mají jako tu osobu, kterou se snaží naučit se dívat na svět jinýma očima. Nechala jsem ji vařit a pozorovala, jak jí to jde krásně od ruky. Jediné co jsem jí pomohla bylo nakrájet pršut.
![](https://dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/uploads/2022/02/IMG_9885-683x1024.jpg)
Tento recept je vážně jednoduchý, chutný a prostě dokonalý. Vždy, když ho vařím, tak si na ní vzpomenu.
Dobrou chuť přejí Vaše Dvě Holky z Kuchyně
Ingredience
250 g špaget
500 ml smetany
150 g pršutu
2 celá vajíčka
sůl
pepř
oregano
čerstvá bazalka
Jak na to
- Nejprve si dáme do hrnce vodu, lžíci soli a necháme přivést k varu. Mezitím si nakrájíme pršut na malé kostičky.
- Když máme pršut nakrájený, tak si vezmeme pánev, na kterou dáme kapku oleje nebo jiného tuku a pršut opečeme. Měl by nám trochu zezlátnout.
- V této chvíli by se nám měla voda vařit. Vložíme do ní špagety. Vaříme tak, aby špagety nebyly rozvařené, ale ani nedovařené. Takže, jak se říká, al dente. Nejlepší je se řídit instrukcemi na obalu výrobce. Všechny špagety nejsou stejné.
- K pršutu přilijeme smetanu a promícháme. Když se nám smetana lehce začne vařit, tak přidáme vajíčka a opět vše hezky promícháme. Pak už jen dochutíme solí, pepřem, oregánem a bazalkou.
- Uvařené těstoviny slijeme a rovnou je přimícháme do směsi. A pak už jen stačí při podávání posypat parmazánem a popřát dobrou chuť.
![](https://dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/uploads/2022/02/IMG_9888.jpg)
![](https://dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/uploads/2022/02/IMG_9880.jpg)
![](https://dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/uploads/2022/02/IMG_9882.jpg)
![](https://dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/uploads/2022/02/IMG_9885.jpg)
![](https://dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/uploads/2022/02/IMG_9881.jpg)
+ There are no comments
Add yours