Burger s trhaným masem
Warning: Undefined array key "ids" in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6110
Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Jump to Recipe
Burger s trhaným masem v domácích burger bulkách je asi momentálně náš nejoblíbenější burger. Libujeme si v různým burgrech, ať už masových nebo těch vegetariánských, ale tenhle burger je fakt šleha.
Grilovací sezóna je tak nějak odstartovaná a s ní se nabízí otázka, jaký gril pořídit? My se tu dělíme na dva tábory: DŘEVO x PLYN. Dovolujeme si tedy malé shrnutí pro a proti 😀
Grilování na plynu
+ lepší regulace teploty
+ méně kouře
+ vhodnější pro pomalé a dlouhé grilování
+ snažší údržba
– chybí aroma dřeva
– postrádá atmosféru ohně
Grilování na dřevu
+ výrazná chuť ohně
+ nezávislost na technice a náčiní
– delší a náročnější příprava
– potřeba více zkušeností jak s grilováním, tak s obsluhou
Dost toho okecávání a pojďme se ponořit do přípravy burgeru s trhaným masem. Nezapomeňte si ho připravit s našimi domácími burger bulkami.
Dobrou chuť Vám přejí Vaše Dvě Holky z Kuchyně.
Burger s trhaným masem
Ingredients
- 500 g vepřové kýty bez kosti
- 2 čl soli
- 1 čl pepře
- 2 čl sušeného česneku
- 3 pl oleje
- 1 pl sádla
- 250 ml vody
Na burgery
- chedar
- bulky
- majonéza
- cibulové chutney
Rudé chutney
- 400 g červené cibule
- 350 g cukru krupice
- 2 bobkové listy
- 40 ml bílého vína
- 80-100 ml balzamikového octa přidávala bych postupně a ochutnávala, podle chuti upravila množství
- zakápnutí citrónovou šťávou
- 1/2 čl soli
Instructions
Trhané maso
- Nejprve si dáme předehřát troubu na 100°C a připravíme si pekáč s víkem.
- Do pekáče vložíme maso, které pomažeme olejem, osolíme, opepříme a na závěr dáme z vrchu lžíci sádla.
- Přiklopíme víkem, vložíme do trouby a pečeme 5 hodin.
- Po 5 hodinách maso vyjmeme z trouby a dvěma vidličkami natrháme.
Rudé chutney v TM6
- Cibuli na čtvrtky, cukr, bobkové listy, bílé víno, balzamikový ocet, trocha citrónové šťávy a sůl vložíme do mixovací nádoby.
- Zvolíme rychlost 1 otáčení (NE MIXOVÁNÍ) a vaříme 40 minut na 100°C. Během vaření promícháváme parkrát stěrkou.
- Po 45 minutách odendáme odměrku a místo ní vložíme varný košík a na 15 minut dáme Varoma, rychlost 1 otáčení.
- Přendáme do zavařovacích sklenic ještě horké. nezapomeňte otočit víkem dolů a klepnout = zavaření.
Burger time
- Vezmeme bulky, rozřízneme, namažeme obě strany majonézou, vložíme maso, chutney, chedar a přiklopíme.
- Takto hotový burger servírujeme. Dobrou chuť.
+ There are no comments
Add yours