Bagetky



Warning: Undefined array key "ids" in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6110

Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Jump to Recipe

Bagety, nějak jsem se jich vždy stranila, ani nevím proč. Myslím těm domácím. Představovala jsem si je asi daleko těžší, než doopravdy jsou.

Díky Thermomixu jsem změnila názor a už jen málokdy máme doma ty kupované. Nejenže jsou opravdu rychlé, ale hlavně strašně jednoduché. Navíc si je můžete přizpůsobit svému gustu. Máte rádi obyčejné slané? Nepřidávejte tedy žádné ingredience navíc. Jste příznivci spíše chutí Itálie? Přidejte sušená rajčata a bylinky. Je libo trocha Francie? Nastrouhejte do těsta sýr. Pokud byste raději řeckého stylu, dejte do těsta olivy.

Odkud se vzaly bagety?

Bagety jsou původem z Francie (francouzsky baguette = hůlka). Bageta je známá pro svůj podlouhlý tvar, je daleko delší oproti své šířce. Pro Francouze je velmi důležitým pokrmem, který mají jako součást téměř každého jídla kromě dezertu. Ráno si ji velmi rádi namáčejí do kávy či horké čokolády. Pravou bagetu poznáte nejen podle chuti, ale i sluchu. Měla by totiž krásně křupnout.

Udělejte si k bagetkám naše pomazánky a dipy nebo si je můžete dát třeba s lososovým tatarákem či jako pečivo k polévce.

Česneková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Guacamole

Lososový tataráček

Kuřecí vývar

Vaše Dvě Holky z Kuchyně

Bagetky

Anežka
Díky Thermomixu jsem změnila názor a už jen málokdy máme doma ty kupované. Nejenže jsou opravdu rychlé, ale hlavně strašně jednoduché. Navíc si je můžete přizpůsobit svému gustu. Francouzské, řecké, italské, orientální, fantazii a chutím se meze nekladou.
Course pečivo
Servings 3 kusy

Ingredients
  

  • 55 g pšenice kupuji v DM
  • 175 ml vody
  • 75 ml mléka
  • 1 kostka čerstvého droždí
  • 450 g hladké špaldové mouky jakékoliv hladké
  • 1 1/2 čl soli
  • 30 ml oleje

Instructions
 

  • Do mixovací nádoby TM6 dáme pšenici a rozemeleme ji. (25 sekund/rychlost 10)
  • Přidáme vodu, droždí, cukr a zahřejeme. (Na 1:30minut/37°C/rychlost 2)
  • Přidáme všechny ostatní ingredience a dáme hnětací program na 3 minuty.
  • Vyjmeme těsto z nádoby, vytvarujeme 3 bagetky a dáme na bagetový plech nebo plech vyložený pečícím papírem.
  • Předehřejeme troubu na 200°C. Bagety nakrojíme ostrým nožem a necháme cca 10 minut odpočinout.
  • Potřeme bagety vodou (můžeme ji osolit nebo přidat jiné bylinky). Do trouby vložíme na dno misku s vodou a pečeme 20 minut.
  • Hotové bagety necháme před podáváním vychladnout.
Keyword bageta, pečivo, thermomix

1Comment

Add yours

+ Leave a Comment

Recipe Rating