Gnocchi s houbovou omáčkou


Houby jsem vždy milovala na všechny různé způsoby a samozřejmě dodnes miluju z čerstvých hub smaženici. Ale co dělat, když máme jen sušené houby? Variant je mnoho, ale já vás seznámím s tou mou milovanou  – Gnocchi s hříbkovou omáčkou.

Na tento recept jsem nepřišla já, mám ho babičky, která mi toto jídlo s láskou vařila . Od té doby tento recept miluju, mívám na něj chuť zvlášť na podzim. A když nestíhám připravit si gnocchi sama, ráda si je dám i v restauraci. Ale co Vám budu povídat, od babičky byli jedinečné.

Jedná se o rychlé, jednoduché a velice chutné jídlo. Pokud miluješ houby jako já, rozhodně tento recept vyzkoušej.

S láskou Anežka

Gnocchi s houbovou omáčkou

Máte doma hodně sušených hub a nevíte co uvařit? Tak tu představuji dokonalou smetanovou houbovou omáčku, kterou si zamilujete po prcvní lžíci.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Course hlavní chod, hlavní jídlo, oběd, večeře
Servings 4 porce

Ingredients
  

  • 1 balení gnocchi
  • 2 hrsti sušených hub
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • pepř
  • sušený česnek

Instructions
 

  • Vezmeme středně velký hrnec, dáme do něj trochu oleje a necháme rozehřát.
  • Když je olej zahřátý přidáme sušené houby a promícháme. Stačí houby opékat cca 3 minuty na mírném ohni.
  • Poté zalijeme smetanou a necháme zlehka pobublávat.
  • Mezi tím si dáme vařit do hrnce vodu na gnocchi.
  • Omáčku stále mícháme, aby se nám nepřipálila.
  • Když omáčka zhoustne, tak jí stáhneme z ohně a dochutíme solí, pepřem a sušeným česnekem.
  • Do vařící vody vložíme gnocchi a vaříme dle návodu na obalu.
  • Uvařené gnocchi dáme do misky a přelijeme houbovou omáčkou.
    Dobrou chuť 😘
Keyword gnocchi, houbová omáčka, houby, smetana

+ There are no comments

Add yours

Recipe Rating