Dýňová granola
Tak tuto granule jsem poprvé ochutnala a naučila v mé milované Kanadě. Snídala jsem jí každé ráno, až jsem se jednoho dne odhodlala a poprosila Kamilu, aby mne tu dokonalou granolu naučila. Ona kývla a šlo se na věc. Můžu Vám říct, že jsem do té doby granolu nejedla a když už jsem někde nějakou ochutnala tak mi nechutnala. Buď byla vlhká, nekřupavá, nebo naopak byla tvrdá jak kámen a bez chuti.
Tato granola Vám opravdu změní pohled na zdravé stravování a snídaně, je prostě dokonale dobrá. Dokonce si tuto granolu u nás oblíbila celá rodina i můj přítel, který žádné jak on říká zdravé věci nejí. Takže Vám říkám jakmile ochutnáte tuto domácí granolu, tak nebudete chtít jinou.
S láskou Anežka
Dýňová granola
Ingredients
- 1 kg ovesných vloček
- 300 g dýňového pyré
- 150 ml javorového sirupu
- 330 g ořechů (vlašáky, mandle, pekanové ořechy)
- 2 pl lněného semínka
- 3 čl mleté skořice
- 2 čl perníčkového koření
Instructions
- Dáme si předehřát troubu na 170°C a připravíme si větší plech o rozměrech cca 46 x 38 cm, který vyložíme pečícím papírem.
- Na připravený plech nasypeme ořechy, semínka a dáme péct do trouby na cca 12 minut. Ale hlídáme, aby se nám ořechy nespálily.
- Když je směs na plechu dozlatova opečená, vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
- Mezitím si vezmeme větší mísu, do které nasypeme vločky, přidáme dýňové pyré a javorový sirup.
- Dále přisypeme vychladlé ořechy, lněné semínko, skořici a perníčkové koření.
- Vše promícháme tak, aby nám vznikla lehce mazlavá hmota, kterou vysypeme na připravený plech.
- Směs rovnoměrně rozprostřeme cca do výšky 1,5 cm a dáme péct na 170°C 25 minut.
- Po 25 minutách vyndáme plech z trouby a vařečkou granolu rozbijeme na větší kousky. Takové jaké je chceme mít na snídani v jogurtu a dáme opět péct.
- Každých 10 minut promícháme. Jde nám o to, aby se granola úplně vysušila a byla křupavá, pozor ne spálená.
- Když docílíme požadované křupavosti, tak granolu vyndáme z trouby a necháme vychladnout.Po vychladnutí můžeme konzumovat.
- Co se týče skladování, do toho se pustíme až další den, kdy je granola zcela prosušená.
+ There are no comments
Add yours