Tiramisu
Warning: Undefined array key "ids" in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6110
Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/web/virtuals/287648/virtual/www/domains/dveholkyzkuchyne.cz/wp-content/plugins/essential-grid/public/essential-grid.class.php on line 6114
Tiramisu je už od dětství můj nejoblíbenější dezert, úplně bych se po něm utloukla. Zkoušela jsem dlouho spousty receptů na to pravé a dokonalé tiramisu a stále mi nechutnalo tak, jak jsem si ho například dávala na dovolených nebo v restauracích.
Až mě ho jednoho dne naučila rodina mého bývalého přítele. Když jsem ho od nich poprvé na Silvestra ochutnala, vrátila jsem se zpět do dětství a byla jsem štěstím bez sebe. Řekla jsem si „TO JE ONO“. Dlouho jsem se ostýchala, zda si mám o recept říct a jsem ráda, že jsem tak učinila.
Zde Vám představuji Nejlepší, Nejvláčnější a chuťově Nejdokonalejší tiramisu, které si zamilujete stejně jako já.
Dobrou chuť přejí Vaše Dvě Holky z Kuchyně
Ingredience
60 g cukru
1 vanilkový lusk
4 cl Portského vína
3 vajíčka
500 g mascarpone
špetka soli
cukrářské piškoty
2 cl rumu
1,8 l silného espressa
Jak na to
- Připravíme si hrnec s vodou, který dáme na plotnu a vodu přivedeme k varu. Poté si připravíme druhou nádobu, takovou, aby nám pasovala na hrnec a my jsme mohli vytvořit parní lázeň.
- Oddělíme bílky od žloutků a z vanilkového lusku opatrně nožem vyškrábeme vanilku. Vanilku se žloutky dáme do připravené nádoby, přidáme cukr, víno a vše vymícháme v parní lázni do rozpuštění cukru.
- Když máme cukr rozpuštěný a vše hezky smíchané, tak nádobu i s obsahem zchladíme nad tekoucí studenou vodou, nebo si můžeme dát studenou vodu do jiného hrnce a nádobu do ní vložit a pomalu míchat.
- Po zchladnutí přimícháme do směsi mascarpone a vytvoříme krém.
- V jiné míse si mezi tím vyšleháme bílky se špetkou soli. Když je máme vyšlehané, opatrně je přimícháme do krému. Takto hotový krém necháme stranou.
- Uvaříme si kávu do kterého přidáme rum. Kávu dáváme do mističky, aby se nám tam cukrářské piškoty dobře namáčely. Cukrářské piškoty namáčíme pouze z jedné strany a suchou stranou pokládáme dolů do pekáče/plechu o rozměrech 30×30 cm.
- Když už máme první patro hotové, přichází řada na náš dokonalý krém, který rozprostřeme po všech piškotech. Krému použijeme jen půlku, aby nám zbyl na další patro. Druhé patro děláme úplně stejně.
- Jakmile máme tiramisu hotové, dáme ho do druhého dne odležet, ať se nám krásně propojí všechny chutě.
- Před podáváním posypte kakaem.
- Teď už je čas na dokonalý požitek z dokonalého dezertu.
[…] Tiramisu […]