Linecké kytičky


Linecké miluju už od dětství, ale přiznám se, že mě nikdy nebavilo vykrajovat hvězdičky, kytičky, nebo srdíčka s prázdným středem. Protože když už bylo těsto lehce povolené, tak se trhalo, nešlo z válu a já jako nedočkavé dítě byla naštvaná.

Teď mohu s klidným srdcem říci, že té trpělivosti mám více a tak dělám linecká srdíčka, hvězdičky a kytičky s láskou a klidem. A hlavně je to taková dobrota, že i kdybych tu trpělivost neměla, tak to raději vydržím, protože na konci je ta sladká odměna.

S láskou Anežka

Linecké kytičky

Milujete linecké, ale nevíte jak na něj? Tak zde máte recept na dokonalé Linecké kytičky. 🌸
Prep Time 1 day
Cook Time 30 minutes
Course Breakfast, Snídaně, svačina
Servings 1 těsto

Ingredients
  

  • 210 g másla
  • 210 g hladké mouky
  • 70 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 1 vanilkový cukr
  • kůra z půlky citrónu

Instructions
 

  • Všechny suroviny smícháme a ručně vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme přes noc v lednici. 
  • Druhý den těsto vyndáme z lednice, lehce propracujeme a vyválíme placku.
  • Dále si předehřejeme troubu na 160 stupňů a připravíme si plechy s pečícím papírem.
  • Do vyváleného těsta vykrajovátky vykrajujeme kytičky s plným a prazdným středem. Tak aby jsme měli obou stejný počet na slepování.
  • Vykrájené linecké kytičky, vyskládáme je na pečící papír a vložíme do trouby.
  • Pečeme na 160 stupňů asi 15 minut do lehkého zhnědnutí
  • Po upečení necháme vychladnout a připravíme si marmeládu. Já použila rybízovou a meruňkovou.
  • Kytičky s prázdným středem vyskládáme vedle sebe a pocukrujeme moučkovým cukrem.
  • Vezmeme si kytičky s plným středem a pomažeme je marmeládou a přiklopíme pocukrovanou kytičkou.
Keyword cukroví, linecké, marmeláda

+ There are no comments

Add yours

Recipe Rating