Jablečná tartaletka


Když jsem jednoho krásného podzimního večera byla na chalupě, chtěla jsem původně upéct dýňový koláč. Měla jsem hotovou tartaletku, ale stále jsem váhala a říkala si, co udělat něco nepečeného a rychlého. A v tom mne to napadlo!

Mám hodně jablek, tak je nakrájím a zkaramelizuji a vedle si udělám vanilkový puding.

Vše jsem udělala večer, aby se přes noc koláč krásně rozležel.

Druhý den ráno jsem si ho nafotila a hned se šlo snídat. Je to opravdu lahoda, která zabere málo času. Doporučuji podávat s trochou šlehačky, pak si opravdu připadáte, že máte nebe v puse.

S láskou vaše Anežka

 

Jablečná tartaletka

Mate hodně jablek? A už vás omrzel jablečný závin? Tak si udělejte tento jablečno skořicový koláč ozvláštněný vanilkovým pudinkem.
Prep Time 40 minutes
Cook Time 1 hour
Servings 1 koláč

Ingredients
  

  • 230 g polohrubé mouky
  • 130 g másla
  • 2 celé vejce
  • 3 pl cukru krupice
  • 1 čl skořice

Náplň

  • 3 středně velké jablka
  • 2 čl skořice
  • 1 pl cukru krupice
  • 1 sáček pudinku

Instructions
 

  • Připravíme si formu na tartaletku a dáme si předehřát troubu na 170°C.
  • Do mísy nasypeme mouku, cukr, máslo, skořici, vajíčka a vypracujeme hladké nelepivé těsto.
  • Formu na tartaletku vymažeme, vysypeme a těsto napěchujeme do formy. Přebytečné těsto z okrajů ořízneme.
  • Když máme těsto upěchované, tak dno na pár místech propícháme vidličkou.
  • Těsto dáme péct do lehkého zhnědnutí na 170°C.
  • Mezi tím si oloupeme jablka, která nakrájíme na malé kostičky.
  • Jablka dáme do mísy a přisypeme cukr, skořici a vše promícháme.
  • Dále si uděláme vanilkový pudink dle návodu na sáčku a když je pudink hotový, tak k němu přidáme jablka a promícháme.
  • Upečenou taratletku vyndáme a ještě za tepla vlijeme pudinkovou směs s jablky.
  • Takto hotové dáme do chladu odležet a zatuhnout.
  • Když nám tartaletka zatuhne, můžeme servírovat. Dobrou chuť!
  • Tip: Moc dobré je si tartaletku dozdobit šlehačkou nebo karamelem.

+ There are no comments

Add yours

Recipe Rating