Jablečná tartaletka
Když jsem jednoho krásného podzimního večera byla na chalupě, chtěla jsem původně upéct dýňový koláč. Měla jsem hotovou tartaletku, ale stále jsem váhala a říkala si, co udělat něco nepečeného a rychlého. A v tom mne to napadlo!
Mám hodně jablek, tak je nakrájím a zkaramelizuji a vedle si udělám vanilkový puding.
Vše jsem udělala večer, aby se přes noc koláč krásně rozležel.
Druhý den ráno jsem si ho nafotila a hned se šlo snídat. Je to opravdu lahoda, která zabere málo času. Doporučuji podávat s trochou šlehačky, pak si opravdu připadáte, že máte nebe v puse.
S láskou vaše Anežka
Jablečná tartaletka
Mate hodně jablek? A už vás omrzel jablečný závin? Tak si udělejte tento jablečno skořicový koláč ozvláštněný vanilkovým pudinkem.
Ingredients
- 230 g polohrubé mouky
- 130 g másla
- 2 celé vejce
- 3 pl cukru krupice
- 1 čl skořice
Náplň
- 3 středně velké jablka
- 2 čl skořice
- 1 pl cukru krupice
- 1 sáček pudinku
Instructions
- Připravíme si formu na tartaletku a dáme si předehřát troubu na 170°C.
- Do mísy nasypeme mouku, cukr, máslo, skořici, vajíčka a vypracujeme hladké nelepivé těsto.
- Formu na tartaletku vymažeme, vysypeme a těsto napěchujeme do formy. Přebytečné těsto z okrajů ořízneme.
- Když máme těsto upěchované, tak dno na pár místech propícháme vidličkou.
- Těsto dáme péct do lehkého zhnědnutí na 170°C.
- Mezi tím si oloupeme jablka, která nakrájíme na malé kostičky.
- Jablka dáme do mísy a přisypeme cukr, skořici a vše promícháme.
- Dále si uděláme vanilkový pudink dle návodu na sáčku a když je pudink hotový, tak k němu přidáme jablka a promícháme.
- Upečenou taratletku vyndáme a ještě za tepla vlijeme pudinkovou směs s jablky.
- Takto hotové dáme do chladu odležet a zatuhnout.
- Když nám tartaletka zatuhne, můžeme servírovat. Dobrou chuť!
- Tip: Moc dobré je si tartaletku dozdobit šlehačkou nebo karamelem.
+ There are no comments
Add yours