Perníčky
Kdo by nemiloval perníčky? Tak upřímně, takového člověka neznám! Já mám perníčky neodmyslitelně spojené s obdobím Vánoc jako nejtradičnější cukroví a tak je peču každý rok. Nemusí být zdobené, ale prostě musí být na stole.
Miluju tu vůni rozpuštěné čokolády, medu a perníčkového koření, když si těsto zadělávám.
Když už je těsto dostatečně odleželé, což je tak 2-3 dny v ledničce, tak se vrhnu na pečení. Vyválím si těsto do placky a na první plech vykrajuji vždy srdíčka. Další moje tradice, kterou mám spojenou s mou babičkou Mirkou.
Když mám první plech naplněný, tak dám perníčky péct a čekám, až se krásně rozvoní. V momentě, kdy se začne linout ta úžasná vůně domovem, začínají mi opravdové Vánoce.
Tak si taky upečte tyto vláčné a chuťově vyladěné perníčky.
S láskou Anežka
Perníčky
Ingredients
- 800 g hladké mouky
- 5 pl medu
- 4 čl perníkového koření
- 2 čl jedlé sody
- 2 pl hořké čokolády
- 250 g másla
- 230 g cukru moučka
- 4 celá vejce
Instructions
- V míse smícháme všechny suroviny a vypracujeme krásné, hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a vložíme na dva až tři dny do lednice.
- Po dvou až třech dnech těsto vyndáme z lednice, rozdělíme na čtyři díly a vyválíme placku.
- Dále si připravíme plech s pečícím papírem a předehřejeme si troubu na 170 stupňů.
- Z vyváleného těsta vykrájíme pomocí vykrajovátek perníčky, které skládáme na připravený plech.
- Pečeme cca 10 minut, ale záleží na troubě.
- Po upečení necháme perníčky vychladnout a můžeme zdobit nebo rovnou jíst.
+ There are no comments
Add yours