Linecké kytičky
Linecké miluju už od dětství, ale přiznám se, že mě nikdy nebavilo vykrajovat hvězdičky, kytičky, nebo srdíčka s prázdným středem. Protože když už bylo těsto lehce povolené, tak se trhalo, nešlo z válu a já jako nedočkavé dítě byla naštvaná.
Teď mohu s klidným srdcem říci, že té trpělivosti mám více a tak dělám linecká srdíčka, hvězdičky a kytičky s láskou a klidem. A hlavně je to taková dobrota, že i kdybych tu trpělivost neměla, tak to raději vydržím, protože na konci je ta sladká odměna.
S láskou Anežka
Linecké kytičky
Milujete linecké, ale nevíte jak na něj? Tak zde máte recept na dokonalé Linecké kytičky. 🌸
Ingredients
- 210 g másla
- 210 g hladké mouky
- 70 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- 1 vanilkový cukr
- kůra z půlky citrónu
Instructions
- Všechny suroviny smícháme a ručně vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme přes noc v lednici.
- Druhý den těsto vyndáme z lednice, lehce propracujeme a vyválíme placku.
- Dále si předehřejeme troubu na 160 stupňů a připravíme si plechy s pečícím papírem.
- Do vyváleného těsta vykrajovátky vykrajujeme kytičky s plným a prazdným středem. Tak aby jsme měli obou stejný počet na slepování.
- Vykrájené linecké kytičky, vyskládáme je na pečící papír a vložíme do trouby.
- Pečeme na 160 stupňů asi 15 minut do lehkého zhnědnutí
- Po upečení necháme vychladnout a připravíme si marmeládu. Já použila rybízovou a meruňkovou.
- Kytičky s prázdným středem vyskládáme vedle sebe a pocukrujeme moučkovým cukrem.
- Vezmeme si kytičky s plným středem a pomažeme je marmeládou a přiklopíme pocukrovanou kytičkou.
+ There are no comments
Add yours